VÅR ÅTERHÄMTNINGSSTATION

- så mycket mer än en massagestol.

Time2Cares återhämtningsfåtöljer är utvecklade i samarbete med forskare och sjukgymnaster för att ge både medicinskt riktig massage och en behaglig upplevelse. De utmärker sig med de senaste funktionerna på marknaden och sin höga kvalitet.

Vår återhämtningsfåtölj lugnar den som är stressad och kan hjälpa den som har ont. Oavsett om ditt arbete är tungt, stillasittande eller stressigt gör stolens masserande rörelser underverk med både kropp och sinne. Du kan välja allt från ett vilsamt vaggande till kraftfull helkroppsmassage. Det går också att behandla en enskild kroppsdel – den trötta ländryggen, de värkande benen eller den stela nacken. 

Vad behöver du just nu?

_________

GUNGSTOLSFUNKTION 

Gungstolsfunktion

Gungstolar för psykisk hälsa

Studier har visat att demens och Alzheimers patienter har haft nytta av den ständiga rörelsen hos gungstolar, det har hjälpt till att få dem att slappna av och därigenom minska sin oro. Medicinering för oro kunde minskas. I en studie av Nancy M. Watson, PhD, RN, docent vid University of Rochester, School of Nursing, i Rochester, New York, studerades effekterna av patienter som var deprimerad och hade oro, och man kunde notera att de blev lugnare och gladare när de gungade på en regelbunden basis. 

Hur gungning kan vara rehabiliteringsstöd

De avkopplande fördelarna med gungning, efter en stor hjärtinfarkt har det visat sig minska återhämtningstiden, och samtidigt förbättra deras övergripande humör. För patienter som lider av förlamande effekterna av artrit kan förbättra sin kropp genom den enkla rörelsen ifrån gungning. Gungningen stärker och håller de drabbade områdena mer rörliga. Patienter med högt blodtryck kan dra nytta av gungning, för att sänka blodtrycket, andning och hjärtrytm. När man gungar och slappnar av, så släpper spänningen och de stora organen slappnar av. För människor som lider av kronisk smärta i nedre ryggen, hjälper gungningen till att  frigöra endorfiner som förbättrar humör och ökar komforten. 

Gungstolar kan hjälpa till att hålla fokus

Ett skoldistrikt i North Carolina, The Iredell-States skolor, använder sig av gungstolar i klassrummen för barn med särskilda behov. Den ständiga rörelsen  ger ett utlopp för barn med funktionshinder såsom ADD och ADHD. Det hjälper dem att fokusera och förbättrar koncentrationsförmågan. Barn med autism har gynnats av den lugnande effekt som gungning ger.

_________

ZERO GRAVITY 

Zero gravity*

Vad är Zero Gravity läge?

Genom att använda sig av samma antigravitations teknik som ursprungligen utvecklades av NASA för astronauterna, så ställer stolen in sig i ett för kroppen otroligt avslappnat läge. Denna jämna viktfördelning gör så att astronauten bättre kan stå emot den kraftiga ökningen av gravitationen när man lämnar jorden,  detta leder till mindre stress på deras kroppar. Genom att anta detta tillbakalutade läge kan astronauten distribuera stressen av lyftet jämt över hela sin kropp på ett säkert sätt.

Zero Gravity Position och fördelarna

Zero Gravity Positionen höjer benen ovanför eller till samma nivå som hjärtat, medan den ergonomiska utformningen av stolen distribuerar din vikt jämnt över hela stolen. Fördelarna med stolen är bland annat att bidra till att  minska kompression på kroppen, särskilt ryggraden, samt ge en känsla av viktlöshet.

Det har bevisats av medicinska experter att Zero Gravity Position rekommenderas för dem med hjärtproblem, eftersom det främjar cirkulationen och minskar belastningen  på hjärtat och ryggraden. Höjningen av benen över ryggraden kan också förhindra tillstånd såsom åderbråck. Zero Gravity Positionen minimerar belastningen av gravitationens inverkan på din ryggrad, den kan hjälpa till i lindring av obehag av ryggvärk samt den tillåter ditt hjärta att arbeta mindre så att du kan slappna av mer. Många som använder Zero Gravity Position tycker att det är lätt att somna till , många upplever en känsla av att stolens ställning gör så att andingen blir lättare. Zero Gravity Stolar kan användas av vem som helst.

Några av de viktigaste fördelarna med att använda tyngdlöshet liggande är:

 • Minskning av trycket på ryggraden
 • Ökade blodsyrenivåer och cirkulation
 • Minskning av belastning på hjärtat
 • Ökad lungkapacitet och förbättrad respiration
 • Minskad muskelspänning
 • Ökad nacke och rygg avkoppling
 • Minskning av gemensam press
 • Förbättrad cirkulation i benen minskar svullnad
 • Förebyggande av tillstånd såsom åderbråck

_________

MASSAGE 

L-shape

Massagens välgörande effekter

Många känner till massagens välgörande effekter och vet hur bra den får oss att må. Men hur ofta unnar vi oss själva den kostnaden och tiden? För arbetsgivare som vill investera i personalens hälsa är massagestolen ett alternativ som kan uppskattas av alla. Någon använder den varje dag – någon en gång i veckan. Allt är bättre än ingenting alls – där är vi helt överens.

Det finns mängder med studier som påvisar positiva effekter av massage. Några av dessa effekter är starka anledningar till att använda vår massagestol under en arbetsdag.

 • Löser upp muskelspänningar- som i sig ger en rad påföljande bra effekter
 • Ökar cirkulationen i musklerna- viktigt vid tex stillasittande arbeten
 • Ger en bättre rörelseförmåga till stel muskulatur 
 • Verkar lugnande och därmed stressreducerande/stressförebyggande
 • Verkar avslappnande
 • Kan vara smärtlindrande och reducera muskelvärk
 • Snabb hårdare massage verkar uppiggande och stimulerande för nervsystemet
 • Stärker immunförsvaret
 • Skänker välbefinnande och harmoni överlag

Du kan också välja att lyssna på rogivande musik, inspirerande peptalk, eller mental träning genom vår app som du laddar ner via AppStore eller GooglePlay.

_________

STOLENS MASSAGEFUNKTIONER

EN EFFEKTIV LÖSNING PÅ ETT STORT PROBLEM

Time2Care jobbar för att göra återhämtande och uppbyggande massage till en naturlig del av arbetsdagen! Vi tillför er arbetsplats de verktyg som krävs för att medarbetarna ska kunna arbeta med glädje och energi hela dagen – hela arbetsveckan – året runt.

En av våra representanter tar kontakt med dig/er, och bokar ett första informationsmöte.

Vi går tillsammans igenom nuläge på arbetsplatsen och kartlägger behov och önskemål. Detta kan vara allt ifrån vilken sort av utbildning till hälsoanalyser m.m.

Om önskas så tar vi ut en testpanel som får prova vårt koncept i en vecka.

Beslut om Samarbete.
- Här påbörjas ett långvarig relation.

Time2Care erbjuder en snabb och enkel lösning på ett stort problem.

Ta kontakt med oss idag – prova er återhämtningsstation redan imorgon.