MENTAL TRÄNING

Tänker du på att du tänker nu?

Reflekterar du någonsin över ditt inre samtal eller dina tankar på omvärlden? Funderar du på att det kanske finns alternativa sätt att tänka när saker inte blir som man önskat eller när saker faktiskt går precis som man tänkt och därmed kanske kan gå ännu bättre? Tränar du dina tankar? Hur ofta gör du det i så fall?

Mental träning är en metod som kan lära dig kontrollera dina tankar, känslor, beteenden och upplevelser. Den riktar sig till alla typer av människor, kan inte överdoseras, har inga bieffekter och är en färskvara. Vi kan alla utveckla våra tankar i en riktning som hjälper oss på alla plan.

Har Du tänkt på att det inte finns någon annan i hela världen som har kontroll över just dina tankar. Det är det enda som vi och ingen annan kan kontrollera- vad Du gör med dem kan vara avgörande för var Du hamnar i livet och vad du åstadkommer i alla livets olika områden. Kan det finnas en anledning att de mest framgångsrika idrottarna och många människor i ledande positioner ofta har en mental tränare?  

Fysisk avslappning ökar möjligheten för en framgångsrik mental träning och listan på positiva effekter är lång.

Det handlar om allt ifrån att kroppens självläkande krafter gynnas, ökad koncentrationsförmåga till bättre självförtroende.

Men vad är då mental träning förutom att tänka annorlunda i olika situationer? Hur du ser på dig själv, din omgivning, hur du hanterar motgångar, hur du skapar motivation, hur och om du funderar kring önskade resultat, den mentala förnyelsen och trimmande av din kunskap, ditt sätt att analysera, din förmåga att prioritera det som är viktigast utifrån ditt önskade resultat osv. Detta är mental träning.


Text av Linda Norrman, Creating U

________