Vår lösning

Time2Cares återhämtningsfåtöljer är utvecklade i samarbete med forskare och sjukgymnaster för att ge både medicinskt riktig massage och en behaglig upplevelse.
De utmärker sig med de senaste funktionerna på marknaden och sin höga kvalitet. Kontakta oss på 063-18 18 81 eller via info@time2care.se för mer information. 

Time2care-modellen

Vi på Time2Care vill göra det så smidigt som möjligt att komma igång med välgörande återhämtning på er arbetsplats. Enkelt hela vägen!

Första besöket

Första steget är ett kostnadsfritt besök på ditt företag, för att ta reda på nuläget och era specifika behov.

Andra besöket

Därefter får ni låna en av våra stolar under en vecka, naturligtvis kostnadsfritt även det. Ni kan i lugn och ro prova och utvärdera stolens funktion och effekt.

Tredje besöket

Om ni vill hyra en stol tecknar vi ett avtal som passar er. Avtalet kan gälla i allt från 24 och uppåt.

I avtalspriset ingår leverans, fullservice, uppstartsutbildning, en kostnadsfri mobilapp där du kan lyssna på musik, mental träning och peptalk  med Olof Röhlander.

Pris, från 55:-/dygn*.

* Gäller för en massagestol vid 60-månaders avtal.

Utbildning och inspiration
Time2Care kan också erbjuda olika tilläggstjänster, exempelvis grundläggande hälsoutbildning, livsstilsanalys och kurser i mental träning. Kontakta oss så berättar vi mer.

Kom igång direkt, ring 063-18 18 81 eller maila info@time2care.se.

Vår återhämtningsfåtölj lugnar den som är stressad och kan hjälpa den som har ont. Oavsett om ditt arbete är tungt, stillasittande eller stressigt gör stolens masserande rörelser underverk med både kropp och sinne. Du kan välja allt från ett vilsamt vaggande till kraftfull helkroppsmassage. Det går också att behandla en enskild kroppsdel – den trötta ländryggen, de värkande benen eller den stela nacken. 

Vad behöver du just nu?

vad behöver du

Stolens funktioner

3D-teknik

Avancerad 3D-teknik som ger dig flera klassiska massagetekniker och tar massageupplevelsen till nya dimensioner.

6 grundprogram

Välj bland 6 grundprogram: Vakna, Energi, Vila, Återhämtning, Övre rygg och Nedre rygg.

Komplett massage

Komplett massage med fokusområden nacke, rygg, höft, armar, vader och fötter.

Zero Gravity

Den ergonomiska utformningen av stolen distribuerar din vikt jämnt vilket främjar cirkulationen och minskar belastning på framförallt hjärta och ryggrad.

Lufttrycksmassage

Utrustad med totalt 19 par strategiskt utplacerade enheter för lufttrycksmassage. Blodcirkulationen förbättras och muskelspänningen lindras.

Stolens funktioner

Knådning

Knådning består av rullar som roterar i cirkulära rörelser. Genom att sträcka musklerna förbättras smidigheten och elasticiteten.

Tapping

Tapping är en mild form av slagverks-massage: repetitiv med fast rytm. En uppfriskande massageteknik som förbättrar cirkulationen.

Knocking

Knocking består av snabbt rytmisk tryck på vävnaderna. Detta får musklerna att slappna av, lindrar daglig stress och förbättrar sömnkvaliteten.

Shiatsu

Shiatsu – tryck, gungning och stretching som hjälper till att frigöra blockerad energi och lindrar smärta. Stärker immunförsvaret och förbättrar blodcirkulationen.

Sync

En kombination av tryck och milda slag i roterande rörelser som främjar lokal blodcirkulation och hjälper till att mjukgöra de underliggande vävnaderna och löser spänningar.

Du kan också välja att lyssna på rogivande musik, inspirerande peptalk, eller mental träning genom vår app som du laddar ner via AppStore eller GooglePlay.

Gungstolen

Gungstolar för psykisk hälsa

Studier har visat att demens och Alzheimers patienter har haft nytta av den ständiga rörelsen hos gungstolar, det har hjälpt till att få dem att slappna av och därigenom minska sin oro. Medicinering för oro kunde minskas. I en studie vid University of Rochester, School of Nursing, i New York, studerades effekterna av patienter som var deprimerad och hade oro, och man kunde notera att de blev lugnare och gladare när de gungade på en regelbunden basis.

Hur gungning kan vara rehabiliteringsstöd

De avkopplande fördelarna med gungning, efter en stor hjärtinfarkt har det visat sig minska återhämtningstiden, och samtidigt förbättra deras övergripande humör. För patienter som lider av förlamande effekterna av artrit kan förbättra sin kropp genom den enkla rörelsen ifrån gungning. Gungningen stärker och håller de drabbade områdena mer rörliga. Patienter med högt blodtryck kan dra nytta av gungning, för att sänka blodtrycket, andning och hjärtrytm. När man gungar och slappnar av, så släpper spänningen och de stora organen slappnar av. För människor som lider av kronisk smärta i nedre ryggen, hjälper gungningen till att  frigöra endorfiner som förbättrar humör och ökar komforten. 

Gungstolar kan hjälpa till att hålla fokus

Ett skoldistrikt i North Carolina använder sig av gungstolar i klassrummen för barn med särskilda behov. Den ständiga rörelsen ger ett utlopp för barn med funktionshinder såsom ADD och ADHD. Det hjälper dem att fokusera och förbättrar koncentrationsförmågan. Barn med autism har gynnats av den lugnande effekt som gungning ger

Ring 063-18 18 81 eller maila info@time2care.se för snabb service.

Zero gravity

Vad är Zero Gravity läge?

Genom att använda sig av samma antigravitations teknik som ursprungligen utvecklades av NASA för astronauterna, så ställer stolen in sig i ett för kroppen otroligt avslappnat läge. Denna jämna viktfördelning gör så att astronauten bättre kan stå emot den kraftiga ökningen av gravitationen när man lämnar jorden, detta leder till mindre stress på deras kroppar. Genom att anta detta tillbakalutade läge kan astronauten distribuera stressen av lyftet jämt över hela sin kropp på ett säkert sätt.

Zero gravity Position

Zero Gravity Positionen höjer benen ovanför eller till samma nivå som hjärtat, medan den ergonomiska utformningen av stolen distribuerar din vikt jämnt över hela stolen. Fördelarna med stolen är bland annat att bidra till att  minska kompression på kroppen, särskilt ryggraden, samt ge en känsla av viktlöshet.

Fördelar med Zero Gravity

Det har bevisats av medicinska experter att Zero Gravity Position rekommenderas för dem med hjärtproblem, eftersom det främjar cirkulationen och minskar belastningen  på hjärtat och ryggraden. Höjningen av benen över ryggraden kan också förhindra tillstånd såsom åderbråck. Zero Gravity Positionen minimerar belastningen av gravitationens inverkan på din ryggrad, den kan hjälpa till i lindring av obehag av ryggvärk samt den tillåter ditt hjärta att arbeta mindre så att du kan slappna av mer. Många som använder Zero Gravity Position tycker att det är lätt att somna till, många upplever en känsla av att stolens ställning gör så att andningen blir lättare. Zero Gravity Stolar kan användas av vem som helst.

Ring 063-18 18 81 eller maila info@time2care.se för snabb service.

Några av de viktigaste fördelarna med att använda tyngdlöshet liggande är:

 • Minskning av trycket på ryggraden
 • Ökade blodsyrenivåer och cirkulation
 • Minskning av belastning på hjärtat
 • Ökad lungkapacitet och förbättrad respiration
 • Minskad muskelspänning
 • Ökad avkoppling för rygg och nacke
 • Minskning av gemensam press
 • Förbättrad cirkulation i benen minskar svullnad
 • Förebyggande av tillstånd såsom åderbråck

Zero gravity

Massagens välgörande effekter

Många känner till massagens välgörande effekter och vet hur bra den får oss att må. Men hur ofta unnar vi oss själva den kostnaden och tiden? För arbetsgivare som vill investera i personalens hälsa är massagestolen ett alternativ som kan uppskattas av alla.

En massagestol ger inte bara en stunds avkoppling, den förebygger arbetsrelaterade skador och kan hela det som redan har slitits ut. Den är en förhållandevis liten ekonomisk insats – som ger stora vinster på sikt.

 

Ring 063-18 18 81 eller maila info@time2care.se för att boka ett kostnadsfritt besök.

Liten insats med stora vinster

 • Löser upp muskelspänningar
 • Ökar cirkulationen i musklerna (viktigt vid t.ex. stillasittande arbete)
 • Ger en bättre rörelseförmåga till stel muskulatur 
 • Verkar lugnande och därmed stressreducerande/stressförebyggande
 • Kan vara smärtlindrande och reducera muskelvärk
 • Snabbare/mer kraftfull massage verkar uppiggande och stimulerande för nervsystemet
 • Stärker immunförsvaret
 • Skänker välbefinnande och harmoni överlag

Mental träning

Tänker du på att du tänker nu?

Reflekterar du någonsin över ditt inre samtal eller dina tankar på omvärlden? Funderar du på att det kanske finns alternativa sätt att tänka när saker inte blir som man önskat eller när saker faktiskt går precis som man tänkt och därmed kanske kan gå ännu bättre? Tränar du dina tankar? Hur ofta gör du det i så fall?

Mental träning är en metod som kan lära dig kontrollera dina tankar, känslor, beteenden och upplevelser. Den riktar sig till alla typer av människor, kan inte överdoseras, har inga bieffekter och är en färskvara. Vi kan alla utveckla våra tankar i en riktning som hjälper oss på alla plan.

Har du tänkt på att det inte finns någon annan i hela världen som har kontroll över just dina tankar. Det är det enda som vi och ingen annan kan kontrollera-  vad du gör med dem kan vara avgörande för var du hamnar i livet och vad du åstadkommer i alla livets olika områden. Kan det finnas en anledning att de mest framgångsrika idrottarna och många människor i ledande positioner ofta har en mental tränare?  

Fysisk avslappning ökar möjligheten för en framgångsrik mental träning och listan på positiva effekter är lång.

Det handlar om allt ifrån att kroppens självläkande krafter gynnas, ökad koncentrationsförmåga till bättre självförtroende.

Men vad är då mental träning förutom att tänka annorlunda i olika situationer? Hur du ser på dig själv, din omgivning, hur du hanterar motgångar, hur du skapar motivation, hur och om du funderar kring önskade resultat, den mentala förnyelsen och trimmande av din kunskap, ditt sätt att analysera, din förmåga att prioritera det som är viktigast utifrån ditt önskade resultat osv. Detta är mental träning.

Text av Linda Norrman, Creating U

Peptalk med Olof Röhlander

Via vår Time2Care-app. 

Prova en massagestol

Låna en massagestol kostnadsfritt till din arbetsplats i en vecka.
Fyll i dina kontaktuppgifter nedan eller ring 063-18 18 81 så tar närmsta återförsäljare kontakt med dig.