En naturlig del av vardagen

God arbetsmiljö och friskvård handlar inte bara om fruktkorgar, avdragsgilla gymkort, höj- och sänkbara skrivbord och acceptabla bullernivåer. Det handlar lika mycket om att ge medarbetarna möjligheten till återhämtning.

Time2Care jobbar för att göra återhämtande och uppbyggande massage till en naturlig del av arbetsdagen. Vi vet att det är fullt möjligt – om arbetsgivaren prioriterar det. Risken är annars att problemet med växande sjuktal blir ännu större. Har du frågor? ring 063-18 18 81 för snabb service. 

Hur underlättar du återhämtning på din arbetsplats? När mängden stress och återhämtning är i balans orkar kroppen längre.

Det är arbetsgivaren som skapar förutsättningarna för återhämtning på arbetsplatsen.

Företag tjänar pengar på verksamhet, inte på vila. Men de tjänar ingenting alls på sjukskriven personal.

På bara några år har stressrelaterade sjukskrivningar ökat med drygt 70 procent.

Utmattningssyndrom drabbar den som har utsatts för långvarig stress och samtidigt inte gett möjlighet till tillräcklig återhämtning.

Cirka 25 procent av befolkningen lider av sömnbesvär, ofta kopplat till stress.

Hur underlättar du återhämtningen på din arbetsplats? Ring 063-18 18 81 så berättar vi hur vi kan hjälpa er.

Hur modern livsstil påverkar vår kropp

Dålig hållning
Mycket på grund av stillasittande arbete och den ständiga användningen av elektroniska prylar, kan orsaka en onormal mängd stress och spänning på vissa av dina muskler.

Hektisk livsstil
Man kan känna sig överväldigad både fysiskt och emotionellt i att försöka balansera arbete och familjeliv, samtidigt som man ändå tar på sig fler ansvarsområden.

Kostvanor
Modern kost har ofta högt salt- och sockerinnehåll. Överdriven konsumtion av salt och socker kan på lång sikt äventyra ett hälsosamt tillstånd.

Effekter av modern livsstil

Trötthet som inte går bort även om du vilar. Detta kan med tiden leda till koncentrationssvårigheter.

Ångest uppstår som svar på stress och kan leda till en kedjereaktion av överdrivet oroande och onödig rädsla.

Rastlöshet kan vara tröttsamt om du inte vet vad som orsakar det. Kopplat till ångest kan det påverka både kropp och sinne.

insomnia

Stress kan vara orsaken till svårigheter att sova. Med sömnbrist kan livskvaliteten och produktiviteten försämras.

I balans. Att vara aktiv är avgörande för det allmänna välbefinnandet. Att integrera massage i modern livsstil kompletterar träning. Massage hjälper till att uppnå god blodcirkulation, förbättrad ämnesomsättning, muskelflexibilitet och ökade nivåer av endorfin.

Upplev större självförtroende, ökad självkänsla och bättre sömnkvalité när du balanserar ditt fysiska och emotionella välbefinnande.

Vi har kompletterat vårt koncept och samarbetar nu med:

Är du nyfiken? Kontakta oss

Vi utför Livsstilsanalyser i samarbete med Friskhuset OSD.

Tänkvärda artiklar

ARBETSLIV:

Arbetsplatserna kan för lite om att förebygga stress

Företag tjänar pengar på verksamhet, inte på vila. Så sant.
Det är också sant att företag inte tjänar något alls på sjukskriven personal. En massagestol ger inte bara en stunds avkoppling, den förebygger arbetsrelaterade skador och kan hela det som redan har slitits ut.

 

Den är en förhållandevis liten ekonomisk insats
– som ger stora vinster på sikt. 

Vi jobbar för att göra återhämtande och uppbyggande massage till en naturlig del av arbetsdagen. Vi vet att det är fullt möjligt – om arbetsgivaren prioriterar det. Risken är annars att problemet med växande sjuktal blir ä